Forum Logo Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
February 23, 2019, 09:25:36 | See new unread posts
Home Help Search Arcade Chat Login Register

nifflas.ni2.se  |  Nifflas' Support Forum  |  Level Editing Support  |  Saira Level Editing Support  |  Topic: Strange wall problems « previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Strange wall problems  (Read 8277 times)
Shawnachu


Total My honestly gotten stars: 1
Offline Offline


Contemplating


View Profile
« on: January 01, 2010, 03:41:53 »

I've been trying to create an episode but I keep running into a few problems.

1. Game displays Error: could not read file at startup. I'm assuming I'm missing something, but I think everything's there.
2. From the start screen, I cannot go left, as I hit an invisible wall. My walls match up, so it's not the cause.
3. From the start screen, I can go right but I get immediately stuck in an invisible wall and cannot move. Again, my walls match up.

If you need more info I can upload the level.
« Last Edit: January 01, 2010, 04:08:03 by Shawnachu » Logged
smeagle


Total My honestly gotten stars: 3
Offline Offline


Using Arch now


View Profile
« Reply #1 on: January 01, 2010, 03:48:10 »


1. i dunno
2. its probably from the 24bit png mask thing
3. that is a saira "wallswim" (I think thats what your talking about). in the editor, did you scroll to the left and check if the wall matches up there?
« Last Edit: January 01, 2010, 03:50:33 by smeagle » Logged
Nifflas
Game designer


Total My honestly gotten stars: 59
Offline Offline



View Profile
« Reply #2 on: January 01, 2010, 04:02:15 »

1 is that PDA.ccn and Sound Module.ccn must be included in the level directory. In case you use the starmap, then Starmap.ccn must be included too.
Logged
Shawnachu


Total My honestly gotten stars: 1
Offline Offline


Contemplating


View Profile
« Reply #3 on: January 01, 2010, 04:07:27 »

1 is that PDA.ccn and Sound Module.ccn must be included in the level directory. In case you use the starmap, then Starmap.ccn must be included too.
Thanks! It's fixed.


1. i dunno
2. its probably from the 24bit png mask thing
3. that is a saira "wallswim" (I think thats what your talking about). in the editor, did you scroll to the left and check if the wall matches up there?
2: No, I already fixed that.
3: Yes, and it matches.
Logged
Nifflas
Game designer


Total My honestly gotten stars: 59
Offline Offline



View Profile
« Reply #4 on: January 01, 2010, 04:12:59 »

It helps if you upload the tileset and mask so we can check the files, because obviously what I did when I designed them works. Oh, and note that a tile on the edge of the screen can't be too complex, because an extra copy of the mask is created outside the screen to act as an extra tile, preventing enemies to fall down when they exit a screen.
Logged
Shawnachu


Total My honestly gotten stars: 1
Offline Offline


Contemplating


View Profile
« Reply #5 on: January 01, 2010, 04:19:52 »

Here's the tileset and mask.

Also included is an image of the boundary in problem #3.

EDIT: I noticed that the materials lines in the Planet.ini kind of correspond with the tiles, but do they have any significance?
EDIT 2: I changed them around, but I don't see anything that was affected.

Lab.png 
* Lab.png  
Lab Mask.png 
* Lab Mask.png  
wut.PNG 
* wut.PNG  
« Last Edit: January 01, 2010, 04:36:36 by Shawnachu » Logged
Nifflas
Game designer


Total My honestly gotten stars: 59
Offline Offline



View Profile
« Reply #6 on: January 01, 2010, 05:44:18 »

Hmmm, I'm a bit confused now. It seems to be correct. The invisible wall appears only if the game can not find a screen at the other side, but obviously there is one there according to the editor. I don't have any idea why this happens, perhaps you could send the level itself?
Logged
smeagle


Total My honestly gotten stars: 3
Offline Offline


Using Arch now


View Profile
« Reply #7 on: January 01, 2010, 07:38:46 »

that was happening to me, then i changed the mask to 24 bit png and it started working again!  :D
check if it is 24 bit!
the planet.ini symbols are the diffrent sounds it makes when you walk on it!
Logged
Shawnachu


Total My honestly gotten stars: 1
Offline Offline


Contemplating


View Profile
« Reply #8 on: January 01, 2010, 15:10:46 »

that was happening to me, then i changed the mask to 24 bit png and it started working again!  :D
check if it is 24 bit!
the planet.ini symbols are the diffrent sounds it makes when you walk on it!

Nope, that didn't fix it. I'm uploading the level now.

EDIT: Here it is.
http://www.mediafire.com/?kzoonljingx
« Last Edit: January 01, 2010, 15:52:11 by Shawnachu » Logged
Nifflas
Game designer


Total My honestly gotten stars: 59
Offline Offline



View Profile
« Reply #9 on: January 02, 2010, 00:57:10 »

The problem is your tileset mask. You are using more colours than white and pure magenta. Zoom in and look carefully at the top-left tile and the one underneath. Look at the edges where the white meets the magenta.
Logged
Shawnachu


Total My honestly gotten stars: 1
Offline Offline


Contemplating


View Profile
« Reply #10 on: January 02, 2010, 05:06:25 »

Ugh, I fixed it. The color difference is so subtle I didn't even notice it  :/ Must have been something Photoshop did when I was filling it in. Thanks  :D
Logged
Nifflas
Game designer


Total My honestly gotten stars: 59
Offline Offline



View Profile
« Reply #11 on: January 02, 2010, 05:18:56 »

I think it happens if you don't disable antialiasing for the selections tools. I'm actually unsure why the problem happens on the left side of the screen instead of everywhere, but the wrong colour is definitely the reason.
« Last Edit: January 02, 2010, 05:21:27 by Nifflas » Logged
Pages: [1] Print 
nifflas.ni2.se  |  Nifflas' Support Forum  |  Level Editing Support  |  Saira Level Editing Support  |  Topic: Strange wall problems « previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2013, Simple Machines